Alleengeboren twee- of meerling

Zelf weet ik op basis van mijn eigen ervaring dat sommige gevoelens zeer diep kunnen zitten. Mijn gevoel en verstand kwamen emotioneel gezien vaak niet op één lijn en dit zorgt er weer voor dat het moeilijk is om emoties te plaatsen en mijn plek te vinden. Ik kon soms niet plaatsen waar bepaalde emoties vandaan kwamen. Dat ik soms zeer emotioneel kon reageren, op iets relatiefs iets simpels. Keuzes maken deed ik liever niet, dat liet ik altijd over aan anderen of ik liet hun mening zeer zwaar meewegen. Ik liep hier al een groot deel van mijn leven mee rond en wist de oorzaak niet en dat voelt gek. Dit zorgt er weer voor dat het zo kan zijn dat je je niet begrepen voelt door de mensen om je heen. 

Als je wat herkent in mijn verhaal, zou het best wel eens zo kunnen zijn dat je een alleengeboren twee- of meerling bent zonder dat jij dit wist, misschien ook wel zonder dat je moeder hiervan op de hoogte was. Nu hoor ik je denken dat weet je dan toch? Nee dat hoeft niet want het komt niet altijd naar voren tijdens de zwangerschap. Het weggaan van het zieltje gebeurd vaak in een vroeg stadium, wanneer er nog geen echo is gemaakt. In de meeste gevallen weet de vrouw niet dat ze zwanger is geweest van een meerling. 

Waaraan kun je herkennen dat je een alleen geboren twee- of meerling bent?
Er zijn bepaalde gevoelens die veel mensen die een alleengeboren twee- of meerling zijn herkennen. Vind jij het bijvoorbeeld lastig om keuzes te maken, of lukt dit je helemaal niet? Voel je je eenzaam, en weet je niet waarom dit zo is of ben je slordig of juist mega perfectionistisch? Dit zijn allemaal gevoelens die bij alleengeboren twee- meerlingen voorkomen. Echter zijn dit niet de enige gevoelens die voorkomen. Zo is er vaak ook sprake dat men al het hele leven ergens naar op zoek is, maar niet goed weet waar naar, dat je moeite hebt om jezelf te binden en dat je last hebt van depressieve gevoelens. Je voel je snel gekwetst, je was een huilbaby en dat je iets met de dood hebt. Baby’s of kinderen kunnen bang zijn in het donker, denkbeeldige vriendjes hebben, het lastig vinden om alleen te slapen, (over)gevoelig reageren op sfeer. Ook komt het vaak voor dat een alleengeboren twee- of meerling zich anders voelt en dat er sprake is van heimwee, maar je niet weet naar waar.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van gevoelens/klachten die je kunt ervaren als alleengeboren twee- of meerling. 

Instagram