Familieopstelling in je lijf

Op reis in je lijf….
Bij systemisch werk via het lichaam wordt het lichaam aangeraakt en stemmen we ons af op de laag van de ziel, jouw essentie. De ziel en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Situaties die je hebt meegemaakt en je niet goed hebt kunnen verwerken (trauma’s), hebben effect op het lichaam en worden opgeslagen in het celgeheugen. Deze herinneringen hebben ook effect op de zielslaag. De ziel heeft zich dan op bepaalde plekken in het lichaam of in het gehele lichaam teruggetrokken.

Soms blijft de ziel gebonden aan de situatie terug in de tijd.
Dit kun je ervaren wanneer je op de massagetafel wordt aangeraakt op de laag van de ziel. Lichaamsdelen zijn dan onbewoond en moeilijk om contact mee te maken. Je kunt moeilijk aanwezig zijn in je lichaam, wat invloed kan hebben op jouw fysieke functioneren en je emotioneel welbevinden.

De ziel is onderdeel van een groter geheel. Je kunt op deze laag dus ook voelen hoe de ziel mee-resoneert met (voor)ouders, broers, zussen, partner, het land van herkomst en met het grote veld. Naast persoonlijke trauma’s die sporen achterlaten in het celgeheugen, kunnen ook trauma’s vanuit jouw familiesysteem aanwezig zijn in je lichaam en mee-resoneren met jouw ziel. Deze hebben, net als persoonlijke trauma’s, onbewust invloed op jou.

Echte aandacht voor dat wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Aanraken vanuit deze intentie is helend en verbonden met het hart, het orgaan van liefdevolle aandacht. Het hart dat ook verbonden is met de ziel en het grote veld. Via het hart kun je je ziel uitnodigen zich welkom te voelen in het lichaam.

Op deze laag kun je ook ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem. Soms zullen er systemische interventies nodig zijn zoals het aannemen van je eigen plek in het systeem of teruggeven wat niet van jou is.

© Connie van der Arend

Wat mag je verwachten? 
We beginnen met een kort gesprek, waarbij jij je vraag, verlangen, intentie mag uitspreken voor de sessie. Dan mag jij plaats nemen op de massagetafel. Ik neem plaats aan de rechterzijde van de tafel en ga invoelen wat ik  voor jou mogen gaan doen. In ieder geval zal er gewerkt worden op je lijf door het opleggen van handen. Verder zal ‘het veld’ laten zien wat ik voor jou en misschien wel samen met jou mogen doen.

Opstelling in je lijf door vier handen

Bij een duo behandeling door mij en Hugo, ervaar je wat mannelijke en vrouwelijke energie je kan brengen. Wij nemen elk plaats aan een zijde van de tafel en gaan invoelen wat wij voor jou mogen gaan doen. In ieder geval zal er gewerkt worden op je lijf door het opleggen van handen. Ook tijdens deze sessie zullen wij ons laten leiden door ‘het wetende veld’.

Instagram