Familieopstelling individueel

Bij een individuele familieopstelling werken we één-op-één, samen gaan we kijken naar een diepere laag. Het is vooral ervaren. Tijdens een familieopstelling sta je zelf middenin je “verhaal”. Zo kun je voelen, zien en écht aan den lijve ervaren wat er speelt. Het geeft je inzichten in jouw verhaal.

We behandelen jouw vraag of thema middels een tafelopstelling of een opstelling met vloerankers*. Ik zal voelen welke vorm kiezen nadat ik gevoeld heb wat past bij jou en je vraagstuk. Dan kies jij de poppetjes of vloerankers uit voor het vraagstuk en jij zet ze neer zoals het op dat moment voelt voor jou. Met dat innerlijk beeld gaan we werken. Tijdens een familieopstelling gaat het om zien, voelen en ervaren wat er met je gebeurt. Ik mag je daarbij liefdevol begeleiden, zal vragen aan je stellen en samen gaan we opzoek naar het antwoord op je vraagstuk.

Extra bijzonder is een individuele familieopstelling met dubbele expertise.

*Tafelopstelling
Bij een tafelopstelling maakt gebruik van houten poppetjes om familieleden te representeren. Om te beginnen geef ik naar aanleiding van ons gesprek aan welke familieleden worden opgesteld. Vervolgens kies je voor iedere persoon een poppetje en die geef je een plek op tafel. Van daaruit ontvouwt de opstelling zich. Wanneer de kern van de opstelling zichtbaar wordt zal ik je vragen systemische zinnen uit te spreken die van toepassing zijn.

Opstelling met vloerankers
Door middel van vloerankers krijgen de te representeren familieleden een plek in de ruimte. Mijn rol in deze manier van opstellen is zowel die van representant als begeleider. Wanneer de kern van de opstelling eenmaal zichtbaar wordt en helder is geworden welke helende beweging gemaakt wil worden, nodig ik je uit in de opstelling. Stapsgewijs begeleid ik je in dit proces.

 

Instagram