NEI Consulten

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie of zoals wij het zo mooi geleerd hebben voor Nieuw Emotioneel Inzicht. Nieuw Emotioneel Inzicht richt zich op het loslaten van onverwerkte emoties of blokkades, trauma’s, fysieke klachten of belemmerende overtuigingen. Met deze methode haal ik de emotionele lading van klachten weg, waardoor de klacht verminderd of zelfs verdwijnt.

Onverwerkte emoties en/of gebeurtenissen zitten opgeslagen in ons en blijven netjes wachten totdat zij verwerkt mogen worden. Je kunt zeggen, wij parkeren deze emoties in ons onderbewustzijn totdat de tijd rijp is om er iets mee te doen. Ons lichaam is wijs en onthoudt deze ervaringen, zelfs nog beter dan ons brein. Want je klachten hebben soms een lichamelijke oorzaak, maar vaak spelen er ook niet verwerkte emoties een rol.

Tijdens een NEI consult gaan we samen aan de slag om de niet verwerkte emotie op te zoeken. Daarbij maak ik gebruik van een biotensor, een energetisch meetinstrument wat zichtbaar maakt wat jouw onderbewustzijn je wilt vertellen. De biotensor vangt trillingen op en neemt waar als er een ‘storing’ in de trilling is. Hierdoor worden emotionele blokkades ‘zichtbaar’, kunnen we op zoek naar de trigger en aan de slag om deze te ontkoppelen. Het fijne van deze methode is, dat niet alle oude pijn weer hoeft op te roepen en her te beleven. Emoties kunnen en mogen er zeker zijn maar lange praatsessies zijn niet nodig.

Wat doet het dan?
Ons lijf bestaat uit cellen, als je groeit of bij het herstel van een wondje, worden er nieuwe cellen gemaakt. Dit wordt celdeling genoemd. Eerst wordt elk chromosoom in de celkern gekopieerd. Daarna ontstaan twee kernen. Elke kern krijgt een volledige set chromosomen. Daarna deelt de cel zich. Oude cellen in je lijf gaan dood en nieuwe cellen ontstaan, het duurt zo 6 weken om alle cellen in je lijf te vernieuwen. En daar maken wij gebruik van, de trigger/emotie waar wij mee werken zit in onze cellen. Als wij deze hebben losgekoppeld van de cel dan wordt bij de celdeling niet de cel met emotie gekopieerd maar nu de cel zonder die emotie wordt gekopieerd.

Wat kun je ervaren tijdens een Nei sessie?
Je kunt verschillende sensaties ervaren tijdens een sessie. Je kunt emotioneel worden (bv. verdrietig, opgelucht of blij), rillingen krijgen, ineens heel moe worden, voelen van stromen van energie, koud of warm krijgen etc. Het kan ook heel goed, dat je helemaal niets ervaart. Dat zegt niets over de impact van de behandeling, je mag er vanuit gaan dat er altijd iets in beweging is gezet.

Voor wie is Nei therapie geschikt?
Voor iedereen, van baby tot bejaarden en alles daartussen. Wist je dat we zelfs ook voor dieren kunnen inzetten?

Waar kun je NEI voor inzetten?

Instagram